Kaçak Etçiler Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Akıncılar köyünde düzenlenen operasyon sonucu Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a kaçak olarak getirilen 810 kilo sığır eti ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar Ali Erdoğan, Hasan Erdoğan, Önder Saltık ve Şener Gunna teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.



Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Şit Güneş olayla ilgili bulguları aktardı. Güneş huzurda bulunan zanlılar zanlılar Ali Erdoğan, Hasan Erdoğan, Önder Saltık ve Şener Gunna’nın 26 Mayıs tarihinde meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçlarında methaldar olduğunu belirterek yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahdeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde aleyhlerine gelecek olan davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri ve KKTC vatandaşı 1’er kefilin 10 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.