İthale İbret Verici Ceza
KKTC’ye uyuşturucu madde ithal eden Nijeryalı sanığı 5 yıl hapse mahkum eden Güran, Bu ülkenin suçlulara ait olmadığını hatırlatmak gerektiğini vurguladı

Girne’de 4 Nisan 2014 tarihinde Nijerya uyrukluTheophilusObinnaNnamdi’nin evinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen yarım kiloyu aşkın hintkeneviri türü uyuşturucu ile ilgili yargı süreci tamamlandı. Uyuşturucu maddeyi 6 Mart 2014 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye ithal ettiği ve KKTC’de satışa sunacağı tespit edilerek tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık Nnamdi hakkındaki karar dün açıklandı.Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 5 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti kararın ülkenin yasalarını hiçe sayan kişilere ibret verici nitelikte olmasına özen gösterdiklerini açıkladı.

MİKTAR TİCARİ AMAÇLI
Kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanık tarafından ülkeye ithal edilen uyuşturucu maddenin 580 gram olduğunu, sanığın uyuşturucu maddeyi satmasa da bu niyeti taşıdığını ve miktarın oldukça bol olduğunu ifade etti. Güran, sanık hakkında karar verirken uyuşturucu maddenin miktarı, ithal edilmekteki amacı gibi unsurların göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Güran, maddenin miktarına bakıldığını uyuşturucu maddenin ticari amaçlı ülkeye sokulduğunun ortada olduğunu dile getirdi.

YARGIÇ: “BU ÜLKE SUÇLULARIN DEĞİL”
Sanık hakkında ceza takdir edilirken kamu yararının ön planda tutulduğunu kaydeden Güran, “Bu ülkenin yozlaşanlara, suçlulara ait olmadığını hatırlatmak ve bu ülkenin yasaları ile dalga geçenlere ibret olsun diye en uygun cezayı vermeyi uygun gördük” dedi.Sanığın yargılandığı uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçunun 15 yıl hapis cezası öngördüğünü kaydeden Güran ancak sanığın ülkesinde evli ve bir çocuk babası olması, suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine yardım etmesi gibi unsurların hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini söyledi.Güran, sanığı oybirliği ile 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

ALTI AYDIR İYİLEŞEMEDİ
Girne’de Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda yatak odasında 580 gram uyuşturucu madde bulunan sanık, polisin evini aradığı sırada bir fırsatını bulup ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalışmıştı. Sanık ancak 200 metre kaçmış,atlama sırasında bacağında kırıklar oluşmuştu.Dün karar duruşmasına getirilen sanığın bacağının halen iyileşmediği gözlemlendi.

Kaynak: Star Kıbrıs