İkinci Operasyon
1,5 kilo uyuşturucu davasından aranan Burak Sevim ile evinde saklandığı Sindey İfeany İhusie yakalandı

İskele’de geçtiğimiz Salı günü düzenlenen ve yaklaşık 1 buçuk kilo uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyon kapsamında aranmakta olan zanlılardan Burak Sevim, kendisini saklayan arkadaşı Sidney İfeany İhusie’nin evinde yakalandı. Konu ikametgahta arama yapan polis 2 gram uyuşturucu madde ele geçirirken, arama esnasında eve gelen Sidney İfeany İhusie’nin üzerinde yaptığı aramada ise 6 buçuk gram ağırlığında uyuşturucu madde buldu.

Polis gözaltına aldığı zanlıları dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Osum, İskele’de 29 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında aranmakta olan zanlı 1 Burak Sevim’in, 2 Aralık 2016 tarihinde, zanlı 2 Sidney İfeany İhusie’nin ikametgahında olduğu bilgisini aldıklarını ve konu eve giderek zanlyı tespit ettiklerini söyledi.

Parmak izi incelemesi beklenecek
Osum, evde arama gerçekleştirdikleri sırada Sidney İfeany İhusie’nin geldiğini ve üzerinde yapılan aramada sağ cebinden 6 gram, sol cebinden ise
yarım gram ağırlığında “sentetin cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini anlattı. Osum, ev içerisinde yapılan aramada ise 2 gram uyuşturucu madde ile 8 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap ele geçirdiklerini söyledi. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini belirten Osum, konu maddelerin içerisinde bulunduğu kağıt parçalarının ise parmak izi incelemesine gönderildiğini kaydederek mahkemeden süre talep etti.

Burak, sağlık kontrolünden geçirilecek
Mahkemede söz alan zanlı 1 Burak Sevim, baskın esnasında yüzüne darbe aldığını iddia etti. Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine, Hüseyin Osum iddiayi reddederek, operasyon sonrası sağlık kontrolünden geçirilen zanlı hakkındaki doktor raporunu mahkemeye sundu.

Yeniden sağlık kontrolünden geçecek
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, zanlı 1 Burak Sevim’in yeniden sağlık kontrolünden geçirilmesi yönünde direktif verdi.


Diyalog