İddiaları Kabul Etmiyor
14 yaşındaki kız çocuğuna karşı cinsel saldırı suçu işlediği iddia edilen 66 yaşındaki İmam Kazğan tutuklandı



Ahmet İLKTAÇ
Gazimağusa’da aile dostlarının 14 yaşındaki kız çocuğuna karşı cinsel tecavüz suçu işlediği iddia edilen 66 yaşındaki İmam Kazğan tutuklandı.
Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine üç günlük tutukluluk emri alınırken, mahkeme çıkışında zanlı “Benim bir suçum yok” diye bağırdı.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ahmet Hamdi Er’i tanık olarak dinletti.
Tanık polis, zanlının 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz, çocuğa cinsel istismar ve cinsel saldırı suçları ile ilgili olarak mahkeme huzuruna çıkarıldığını söyledi.
Polis memuru, zanlının daha önceden ailecek karıştıkları 14 yaşındaki kız çocuğuna karşı, 28. Tümen Caddesi No. 27 adresindeki ikametgahında sırasıyla şubat ve haziran aylarında ve son olarak da 19 Ağustos 2014 tarihinde cinsel saldırı suçu işlediğini iddia etti.
Zanlı önceki gün saat 20.30’da tespit edilerek tutuklandığını anlatan tanık polis, yapılan sorgulamada zanlı iddiaları kabul etmediğini, evinde mahkeme emri ile yapılan aramada olay sırasında giydiği kıyafetlerin arandığını ancak bulunamadığını bildirdi.
Tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, “Meselenin tahkikatı yeni başladı. Aranan emareler vardır. İşlenen suçun ciddiyeti ortadır. Bölgede büyük bir infial yarattı. Gerek kız çocuğu gerekse de aile için bir tedirginlik vardır. Olayın meydana geldiği bölgede detaylı tahkikat vardır” dedi.
Tanık polis, mahkemeden zanlının üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Savcının sorularını yanıtlayan tahkikat memuru; “kız çocuğu ailesi ile kalır. Anne ve babası ayrıdır. Çocuk annesinin vesayeti altındadır. Annesi, üvey babası, üvey kardeşi ile kalır. Kız son olarak annesinin izni olmadan evden kaçtı” şeklinde cevap verdi.
Zanlının avukatı İsmail Sağlamer tutukluluk talebine itirazda bulunmadı. Ayşen Toroslu zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti. 


Kaynak: Kıbrıs Gazetesi