Güney'de Hırsızlık, Burda Kaçak Mal
Rum vatandaşı Georgiades’in teknesi ile ilgili polis soruşturması devam ederken tekneyi çalan zanlılara hırsızlık suçundan dava getirilmediği belirtildi

Limasol bölgesindençalınanRum vatandaşı Christos Georgiades’in teknesi ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Soruşturma amaçlı tutuklanan zanlılardan Nursel Nurçin suçla bağlantısı olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Hakkındaki soruşturma yürütülen zanlı Niyazi Korkmaz teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken zanlı Nejat Biçer’in tutukluluğu devam ediyor. Öte yandan hırsızlık suçunun Güney Kıbrıs’ta işlenmesinden dolayı KKTC’de tutuklanan zanlılar aleyhine sadece gümrüksüz mal tasarrufu suçundan dava getirildiği belirtildi.

HIRSIZLIK MAL DEĞİL, KAÇAK MALDAN YARGI
Teminat duruşmasında 18 Ağustos tarihinde Limasol’dan çalınan ve KKTC’ye getirilen teknenin Girne’de bir evde bulunduğu belirtildi. Polis, teknenin bulunması ile genişletilen soruşturmada mesele ile bağlantısı olan zanlı Niyazi Korkmaz’ın tutuklandığını söyledi. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyen polis, zanlı aleyhine gümrüksüz mal tasarrufu suçundan dava getirildiğini ifade etti. Polis, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. Mahkeme zanlıyı gümrüksüz mal tasarrufu suçundan yargılanmak üzere yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bıraktı.

Kaynak: Star Kıbrıs