Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa Çağlayan Bölgesinde faaliyet gösteren, İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisin kapısını kırarak içeriden bankalara ait çekler ve gümrük dairesine ait torbaları çalan zanlılar Süleyman Yılkar ve Alisher Eymirov ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Aygün Karagil olayla ilgili bulguları aktardı. Karagil huzurda bulunan zanlılar Süleyman Yılkar ve Alisher Eymirov'un 29 - 30 Ekim tarihinde saat 19.00 - 16.30 saatleri arasında Lefkoşa Çağlayan Bölgesinde faaliyet gösteren, İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisin önce elektrik panosundaki sigorta sökülerek alarımı devre dışı bırakıldıktan sonra kapısını kırarak içeri girdiklerini söyledi. Polis zanlıların içeriye girdikten sonra konu yerde muhafaza edilen ve Mağusa'da faaliyet gösteren altı bankaya ait takasa gönderilen 492 adet, 2 milyon 869 bin 174 TL, 39 bin 733 Sterlin ve 2 bin 358 Dolar meblağlı çek yapraklarının çaldıklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve alınan sözlü şikâyette konu ofiste bulunan ve Gümrük dairesine ait olan bir torbanında olduğunun öğrenildiğini belirtti. Polis kayıp emareler olduğunu ve zanlıların ifadelerinin teyit ve tekzibinin hala tamamlandığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste kalmasına emir verdi.