Davalarını cezaevinde bekleyecekler…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Yeni Boğaziçi köyünde Narkotik ekipleri tarafından ele geçirilen 368 adet Extacy hap ile ilgili olarak tutuklanan 3 zanlı bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, 2 zanlı ise serbest bırakıldı…

Yeni Boğaziçi köyünde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen 368 adet hap ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan ve Yaman Damlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Karaaslan, Kaptan ve Damlu tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, zanlılarla birlikte tutuklanan Muzaffer Girgin ile Görkem Güvener ise aleyhlerinde suç tespit edilemediği için mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru, 28 Kasım 2018 tarihinde alınan bir bilgide Muzaffer Girgin’in evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün, konu eve gidildiğini ve kapının çalınmasına müteakip içeriden koşuşturma seslerinin geldiğini belirten tahkikat memuru, evin kapısının makul güç kullanılarak açıldığını ve eve girildiğini söyledi. Tahkikat memuru, zanlı Recep Kaptan ile Mustafa Kemal Karaaslan’ın evde tespit edildiğini söyleyerek, evde yapılan aramada zanlı Karaaslan’ın kalmakta olduğu yatak odasında ayrı ayrı 3 adet şeffaf poşet içerisinde toplam 368 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hapların bulunduğunu açıkladı. Tahkikat memuru, akabinde eve gelen Muzaffer Girgin ve Görkem Güvener’in de tutuklandığını belirtti. Zanlı Karaaslan ve Kaptan’dan yapılan soruşturmada tasarruflarında bulunan hapları, zanlı Yaman Damlu aracılığıyla KKTC’ye ithal ettiklerinin öğrenildiğini açıklayan tahkikat memuru, akabinde zanlı Damlu’nun da Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Tahkikat memuru, yürütülen soruşturmada Muzaffer Girgin ile Görkem Güvener’in aleyhlerine suç tespit edilemediğinden dolayı serbest bırakıldıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten tahkikat memuru, KKTC’de turist olarak bulunan zanlı Karaaslan ve Damlu ile 2014 yılına ait 2 sabıkası bulunan zanlı Kaptan’ın davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Cezaevine gönderildiler…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan ve Yaman Damlu’nun davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.