Cumhurbaşkanlığı’nda 700 Bin TL Vurgun

Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Cumhurbaşkanlığında 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarından meydana gelen yolsuzluk olayları ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar Tansel Çağış, Ersoy Güler ve Metin Özuğurlu teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettiş Muavini İzzet Çiftgül olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı. Çiftgül, huzurda bulunan zanlılar Tansel Çağış, Ersoy Güler ve Metin Özuğurlu’nun Cumhurbaşkanlığında 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında meydana gelen evrak sahteleme, sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme, çek sahteleme, sahtelenmiş çeki imzalamaya teşvik etme ve kamu görevlisi tarafından sirkat suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis zanlıların Cumhurbaşkanlığında çalıştıkları dönemde muhasebeye karşılığı olmayan faturaları ibraz ederek sahtecilik yaptıklarını ve çek çıkmasını sağladıklarını, konu çekler karşılığında ise tespit edilen miktarın 700 bin 823 TL olduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.