Çocuğuma Sahip Çıkmadılar
SOS Çocuk Köyü’nde koruyucu annesinin erkek arkadaşı tarafından defalarca taciz edildiği iddia edilen küçük kızın annesi F.O., SOS yöneticilerini suçladı



SOS Çocuk Köyü’nde koruyucu annesinin erkek arkadaşı tarafından taciz edildiği iddia edilen küçük kızın annesi F.O. bazı suçlamalarda bulundu.
Gazimağusa’da yalnız yaşayan F.O., ayrıldığı eşinin 6 yıl önce biri kız iki çocuğunu SOS Çocuk Köyü’nün bakım ve himayesine verdiğini belirterek, “Kızıma sahip çıkmadılar. Kızım, koruyucu annenin erkek arkadaşı tarafından defalarca taciz edildi. Neden verildiğini bilmediğim birçok hap kullandırttılar. Vücudunda morluklar var. Psikolojisi darmadağın… Taciz eden, elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşıyor. İlgililer gerekeni yapmadı” dedi.
SOS Çocuk Köyü’nde yaşayan epilepsi hastası küçük kızına, Kurbani Üçok’un “köpek alacağı” vaadiyle tacizde bulunmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden F.O., yaşananların, kendisinin dahi izinle girip çıktığı SOS Çocuk Köyü’ne meydana gelmesine bir anlam veremediğine de vurgu yaptı.
Çocuğunun psikolojik çöküntü içerisinde olduğunu anlatan anne, yaşanan çirkin olaydan sonra, her iki evladını da yanına aldığını, ne olursa olsun SOS Çocuk Köyü’ne göndermeyeceğini, ilgililerin kızına yaşatılanların hesabını sormazsa, kendisinin soracağını ileri sürerek, gerekenin yapılmasını istedi.

“Evlatlarım için yaşıyorum”
Geçinemediği eşinin kendisine olan öfkesi nedeniyle evlatlarını SOS Çocuk Köyü’ne bıraktığını belirten anne, çocukları yurda verildikten bir yıl sonra eşinden ayrıldığını, o günden bu güne yaşama sebebinin yalnızca evlatları olduğunu söyledi.
“Çocuklarım için her şeyi yaparım” diyen F.O., ekonomik yönden güçsüz olduğu için küçük kızının yaşadıklarının hiçe sayıldığını ileri sürdü ve SOS Çocuk Köyü’nün bir evinde, daha önce de benzer olayların yaşandığını iddia etti.
Konuşurken gözyaşlarını tutamayan, 29 yaşındaki iki çocuk annesi F.O., şöyle devam etti:
“2008 yılında, ‘Ya benle barışacaksın ya da çocukları senden ayıracağım’ diyen eski eşim, evlatlarımı SOS Çocuk Köyü’ne verdi. Lefkoşa’da market işletiyorduk, veresiye vermekten battık. Kazancımız iyiydi. Eşim, parayı bulunca, yanlış şeyler yaptı. Adli olaylara karıştı, cezaevine düştü. 2009’da ayrıldık. Çocuklarımı sık sık ziyarete gidiyorum. Onları hiç yalnız bırakmadım. Bugüne dek her şey yolundaydı. Kızım 11 nolu evden 8 nolu eve geçtikten sonra başımıza gelmeyen kalmadı. Dünyalar başımıza yıkıldı. Yaşadıklarımıza hâlâ inanamıyorum. Perişan olduk.
Polis, gerekli tahkikatı yapmadı. Hatta önceden ispatlayamayız diye şikayetçi olmamamızı dahi önerdi. Israrcı olduk, hastaneden rapor aldık. Kızım en ince detayıyla her şeyi anlattı. İfadeye polisin istedikleri yazıldı. Garibanız diye, kimse bizle ilgilenmedi. Kızımın vücudunda bir erkeğin öpüşünden oluşan morluklar var. Cinsel organında kaşıntı var. Bir çanta dolusu ilaç kullanıyor. Aldığı ilaçlar sonrası, ya uyurgezer gibi dolaşıyor ya da derin uykuya dalıyor.
SOS Çocuk Köyü’nden bana bile izinle verilen evladım, nasıl olur da yabancı bir erkekle dışarıya çıkar, markete gider?
Kızım bir buçuk aydır, aşırı duygusaldı. Durup durup ağlıyordu. İçim acısa da, yaşadıklarını tahmin bile etmedim. Bir hafta önce bana derdini anlattı. İlk inanmak istemedim. Kendisini SOS Çocuk Köyü’ne götürmemem için bana yalvardı. Duyduklarım beni deli etti. Dünyam başıma yıkıldı. Lefkoşa’da durumu polise anlattım. İlk olarak şikayeti değerlendirmek istemediler, ısrarcı oluşum nedeniyle işlem yaptılar. Soruşturma sonrası, kızıma cinsel darpta bulunan kişi dışarıda. Kızımı taciz etti, sonra da olanları anlatırsa, onu öldüreceğini söyleyerek tehdit etti.
Kamera kayıtları incelendi mi? Yargı cezasını vermelidir. Karşıma şimdi çıksa, parçalarım! Öfkem büyük. ‘Evlatlarıma vuranın elini keserim’ derken, başıma neler geldi… Yaptıkları yanına kalmamalı. Çocuklarım, yaşanan çirkin olay sonrası, eğitimlerinden geri kaldı. Kayıtlarını, Gazimağusa’ya aldırmak için çaba sarf ediyorum, olmuyor. Bir haftadır kardeşiyle evde, yaşadıkların unutturmak için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Barınaktan bir köpek aldım, köpeğine sımsıkı sarılıyor…”
F.O. yaşadıklarının, başkalarının evladının da başına gelmemesi için, ilgililerin daha duyarlı davranmasını isteyerek, kızının yaşadıklarını atlatması için yardım istedi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi