ÇETEREİSİ'NDEN BOMBA İDDİA
K.T. Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili dün Türkiye'de tutuklanıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi serbest kalmasının ardından daha güvende olacağı gerekçesiyle Moldova'ya gittiğini sosyal medyada duyurdu.
Sosyal medya Facebook aracılığıyla Moldova'dan duyuru yapan Çetereisi , Polis Genel Müdürü ve Polis müdürleri hakkında yaptığı iddialı meydan okumanın kendisi tarafından yapılmadığını ama Polisin şuanda mafya yöntemleri ile yönetildiğini ve adaletli olmadığı için soygun olayı çözülene kadar yurtdışında kalacağını ifade etti.
Soygun olayının üzerlerine yıkılmak istendiğini ileri süren Çetereisi , soyulan banka aracındaki görevli ile Güzelyurt Adli Şube Amirinin kardeş olmasından dolayı soruşturmanın sağlıklı yürümediğini öne sürdü.
Avukatı Tekin Söylemez aracılığıyla açıklamalarını sürdüreceğini de belirten Çetereisinin gündem Kıbrısa yaptığı röpörtajla ilgili kısmını aşağıda yorumsuz olarak paylaşıyoruz. 

Gündem Kıbrıs: Soyguna ilişkin bir bilgiye sahip misin? Soygunu kimin yaptığı hakkında bizimle paylaşabileceğin bilgin veya iddian var mı?

Mustafa Çetereisi: "Bana göre esas sorgulanması gereken soruşturmanın başındaki Polis Müdürü ve soyulan banka memurunun kardeşidir."

"Sizce bu kadar kolay mı önü kesilmiş bir arabadan parayı alıp kaçmak, para almaya çalışılırken hiç kimse müdahale etmemiş mi? Ayrıca bir kiralık araçla para taşındığını, ve ne zaman taşındığını araçta parayı taşıyan kişiler söylemedikten sonra o arabada para taşındığını kim bilebilir?

"Ayrıca araçta parayı getiren kişinin kardeşi Güzelyurt Adli Şuba Amiri olursa bu soruşturma salimen yürütülebilir mi, Neden bu kadar gün bulunamadıktan sonra kurban seçilerek suç ona yıkılıyor?"

"Bütün bunların yanında, mafya teşkilatı gibi yönetilen bir teşkilatta, bu teşkilatın başındaki kişinin olayda parmağı olup olmadığı neden sorulmuyor?"