Bonzai Zanlıları Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da kullanımlarında bulunan araç içerisinde ve üzerlerinde yapılan aramada tasarruflarında bulunan uyuşturucu madde neticesinde tutuklanan ve 5 gündür poliste tutuklu bulun zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk aleyhlerine başlatılan soruşturmanın sonuçlanmasının ardından bugün teminata bağlandılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman huzurda bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk’ün kullanımlarında bulunan araç içerisinde polis tarafından yapılan aramada 1 açık 2 paket yaklaşık 4 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Olayın akabinde zanlı Kaplan’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu kot pantolonun cebinde beyaz kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram sentetik cannabionit bulunduğunu söyledi. Zor zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını konu uyuşturucu maddeyi kendilerine sattığını tespit ettikleri Murat Özbayır’ı da tutukladıklarını ve Mağusa da teminata bağlandığını söyledi. Duman zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasını, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-i vücut etmesine ve KKTC vatandaşı 1’er kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.