Bayram Tatiline Uyuşturucu İle Geldi

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ülkemize Türkiye'den tasarruflarındaki uyuşturucu madde ile Bayram tatiline gelen zanlı Özgür Toker Cindy tarafından tespit edilerek tutuklandı. Zanlı bugün Lefkoşa’da Nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Özgür Toker'in ülkemize Ercan Havaalanından 24 Haziran tarihinde saat 20.40 raddelerinde giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu pantolonun sağ ön cebinde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini ancak henüz teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek tahkikat maksatlı zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı ülkemize ilk kez bayram tatili maksadı ile geldiğini ve pişman olduğunu belirterek özür diledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Vedia B. Barkın zanlının soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasına emir verdi.