Ağlayarak Hücreye Gittiler
Lapta’da faaliyet gösteren bir otelin personel lojmanından Amandeep Kaur Gill’e ait bin Euro ve 900 TL para çaldıkları öne sürülen iki kişi tutuklandı

Lapta’da faaliyet gösteren bir otelin personel lojmanından Amandeep Kaur Gill’e ait bin Euro ve 900 TL para çalınmasıyla ilgili müştekinin Türkmenistanlı iki arkadaşı gözaltına alındı.
“İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla gözaltına alınan 28 yaşındaki Dilber Yanybayeva ve 29 yaşındaki Gülizar Rüstemova dün sabah Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İki zanlı da mahkemede gözyaşlarına boğuldu.
Yargıç Fadıl Aksun’un huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Emine Tayfunsel, Lapta Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Oktay Güldaş’ı tanık olarak dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Güldaş, zanlıların 20 Eylül 2014 tarihinde Lapta’da faaliyet gösteren bir otelde ikametgahtan sirkat suçuyla methaldar olduklarını belirtti.
Oktay Güldaş, zanlı Dilber Yanybayeva’nın suçunu kabul ettiğini ve emare paranın bir kısmının bulunduğunu ancak zanlı Gülizar Rüstemova’nın suçlamaları reddettiğini kaydetti.
Alınan ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını, aranan emare olduğunu söyleyen Güldaş, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede söz alan Gülizar Rüstemova, “Dilber, polise doğruyu söylesin. Benim üstüme suçu atmasın. Doğruları söylesin” diyerek, gözyaşlarına boğuldu.
Yargıç Fadıl Aksun, polisi, zanlı Gülizar Rüstemova’nın suçla bağlantısının olmadığının tespit edilmesi halinde serbest bırakılması yönünde uyardı.
Yargıç Aksun, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi