Adam Öldürmeye 10 Yıl Hapis

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Girne'deki bir eğlence merkezinde 8 Mart 2014 tarihinde çıkan kavgada başına aldığı darbe sonucu kafatası kırılan ve yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitiren Türker Varış’ın ölümüyle ilgili adam öldürme suçundan Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanan sanık Fatih Kaya hakkında 22 Haziran tarihinde verilen mahkûmiyet kararının ardından bugünde cezası açıklandı. Sanık Fatih Kaya 10 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Peri Hakkı okudu. Kararda sanığın işlemiş olduğu adam öldürme suçunu kasıtlı olarak işlemese de birkişinin ölümüne sebeb olduğuna vurgu yaptı. Başkan Peri Hakkı tüm olgular neticesinde sanığı 10 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Olay nasıl olmuştu:

Girne'de 8 Mart 2014 tarihinde aynı barda müşteri olarak bulunan Fatih Kaya ve Türker Varış isimli iki kişi aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Türker Varış, başına almış olduğu darbeler sonucu kafatası kırılarak yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Varış'ı ciddi şekilde darp edip ağır yaralayan Fatih Kaya ise Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube ekipleri tarafından tutuklanmıştı.