18.ULUSLARARASI MAĞUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI.

Gazimağusa Belediyesi’nin düzenlediği 18.Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı dün gece Şevval Sam konseri ile başladı.

Açılış gecesinde bir konuşma gerçekleştiren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter Gazimağusa’nın kültürü , sanatı ve tarihi yaşatılacak önemli bir evreye geçerken bu sürecin önemli bir adımı olan kültür ve sanat festivalinin açılışında bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirirken , festivali hazırlayan ve bu günlere getiren eski başkan Oktay Kayalp’e teşekkürlerini sundu.

Ardından sahne alan Şevval Sam seslendirdiği şarkılarla dinleyicilerine muhteşem bir gece yaşattı. Şarkılarını sadece sahnede değil yalın ayak sahneden aşağıya inerek sevenleriyle birlikte seslendiren sanatçı konuklardan tam not aldı. Şevval Sam yaklaşık iki saat sahnede kalarak seslendirdiği şarkılarla herkesi çoşturdu.

18 Ağustos Pazartesi günü Tiyatro Kedi’nin, başrollerini Aydan Şener ile İlhan Şeşen’in paylaştığı “Bana Esmeyi Anlat” adlı müzikal oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

19 Ağustos Salı günü ülkemizin sanatçılarından Cahit Kutrafalı’nın projesi olan Cahit Kutrafalı Quintet Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahne alacak.

21 Ağustos Perşembe günü Türkiye’nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda olacak

25 Ağustos Pazartesi günü Oytun Ersan’ın hazırladığı Oytun Ersan Project konseri, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 21:00’da festival seyircisinin önüne çıkacak.

26 Ağustos Salı günü ise Türkiye’nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da kapanış konserini sunacak.