Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik açıdan desteklenmesine yönelik tüzüğün hayata geçirilmesini takip ettiği ve bundan haberdar olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Çevreciler ve Ekologlar Milletvekili Yorgos Perdikis’in konuya ilişkin mektubuna yanıt verdiğini yazdı.

Habere göre Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis, Dışişleri Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, “Support To Innovation And Change In Schools (Okullarda Yenilenme ve Değişime Destek)” isimli destek programı hakkında bilgi ve izahat istedi.

Gazete, söz konusu programın, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik açıdan kalkınması için mali destek aracı kurulmasına ilişkin 27 Şubat 2006 tarihli 389/2004 sayılı tüzük çerçevesine dayandığını yazdı.

Habere göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis yanıtında,  Dışişleri Bakanlığı’nın, söz konusu faaliyetler konusunda önceden, Avrupa Komisyonu tarafından bilgilendirildiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’ın, söz konusu tüzüğün ve öngörülerinin bir parçasını teşkil eden AB Hukuku’na bağlı olduğunu ifade eden Kasulidis, Dışişleri Bakanlığı’nın, Avrupa Komisyonu işbirliğiyle, tüzüklerin doğru bir şekilde hayata geçirilmesini denetlediğini ayrıca Güney Kıbrıs’ın çıkarlarının da korunması amacıyla da gerektiği yerde denetim ve kontrol rolünü yerine getirdiğini belirtti.