Rum Avukatlardan Avrupa Konseyi’ne Mektup

Rum avukatlar Ahilleas Dimitriadis ve Kipros Hrisostomodis, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne gönderdikleri mektuplarda, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kıbrıslı Rumlar tarafından açılan davalarda verdiği tazminat kararlarını uygulamayı reddetmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Fileleftheros gazetesi, Rum avukatlar Ahilleas Dimitriadis ve Kipros Hrisostomidis tarafından gönderilen mektuplarda ayrıca, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından, Türkiye’nin bu kararları uygulamayı sürekli reddetmesine tolerans gösterildiğinin de vurgulandığını yazdı.

Habere göre, Dimitriadis ve Hrisostomidis’in, AİHM’in 20 kararıyla alakalı olan mektupları, 8-10 Aralık’ta yapılacak olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı çerçevesinde gönderildi.

Ahilleas Dimitriadis’in 2, Kipros Hrisostomidis’in ise bir mektup gönderdiğini yazan gazete, mektuplarda ayrıca, Türkiye’ye ilişkin ek tedbirin, Türkiye-AB katılım müzakerelerindeki 23’üncü başlığın sürekli dondurulması olması gerektiğinin de talep edildiğini belirtti.