Güney Kıbrıs’ta “Piroi” (Gaziler) barikatının açılması için dün eylem yapıldığı haber verildi.

Alithia gazetesi “Bizi Bölen Duvarları Yıkın” başlığıyla verdiği haberinde, “Athienu” (Kiracıköy) bölgesi ve çevresinde kalan Rumların, “Athienu-Piroi-Lefkoşa” geçidinin açılması için Athienu sanayi bölgesi çemberinde toplanarak eylem yaptığını yazdı.

Eyleme, Athienu, Eğlence ve Yeri Belediye Başkanları ile sözde “Piroi” ve Avdhellero (Avdeler) Muhtarlarından oluşan komitenin yanı sıra Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Larnaka bölgesi Rum milletvekilleri ile Larnaka ile Athienu’dan örgütler ve halk katıldı. İlkokul, ortaokul ve ana okul çocuklarının da hazır bulunduğunu eylemde “Bizi bölen duvarları yıkın”, “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini istiyoruz”, “40 yıl işgal fazla”, “Özgürlük, demokrasi, adalet”, “Kıbrıs’ta barış” ve “Unutmuyorum ve mücadele ediyorum” yazılı pankartlar taşındı.

Habere göre, etkinlik sırasında düzenlenen basın toplantısında muhtar ve belediye başkanlarından oluşan komitenin başkanlığını da yapan Athienu Belediye Başkanı Dimitris Papapetru, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e verilecek bildiriyi okudu.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:

Simerini “Athienu Bölgesi Nefes Almak İstiyor… Belediye Başkanları ve Muhtarlar Piroi Barikatının Açılmasını İstiyor”; Haravgi “Piroi Barikatının Açılmasını İstiyorlar… Belediye Başkanları ve Muhtarlardan Anastasiadis ve Akıncı’ya Bildiri”; Fileleftheros “Piroi Barikatının Açılmasını İstediler”; Politis “Barikatı Açın… Piroi İçin Anastasiadis ve Akıncı’ya Bildiri”

METEHAN SINIR KAPISINDAKİ DÜZENLEMELER RUM BASININDA

Öte yandan Rum gazeteler, kara sınır kapılarında vize kağıdı uygulamasının kalkmasının ardından Metehan sınır kapısında kulübelerde yapılması planlanan değişiklikler Rum basınında da yer buldu.

Politis gazetesi “Kabinleri Değiştiriyorlar” başlığıyla verdiği haberinde, yolcuların arabadan inmeden kimlikleri gösterebilmeleri için özel düzenlemeler yapılacağını yazdı.

Gazete, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları da aktardı.

Alithia gazetesi haberi “Araçların Geçişi Bir Çırpıda” başlığıyla verirken, Fileleftheros gazetesi haberinde “ ‘Kıbrıslı Rumlar Arabadan Kimliğini Gösterecek’… Sahte Devletten Barikatlarla İlgili Yeni Düzenlemeler” başlıklarını kullandı.