KAYIPLAR KONUSUNDA ORTAK AÇIKLAMA YAPILMASI ÇABASI BAŞARIZ OLDU

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dünkü görüşme öncesinde Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji laboratuarına yaptıkları ortak ziyaret, Rum basınında yer buldu.

Fileleftheros gazetesi, “Kayıplar Konusundaki Ortak Açıklama İptal” başlığı altında verdiği haberinde, Eroğlu ve Anastasiadis’in dün, Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji laboratuarına yaptıkları ziyaret sırasında, liderlerin kayıplar konusuna ilişkin ortak açıklama yapmaları girişiminin gerçekleştiği ancak Türk tarafının uzlaşmazlığı sebebiyle bunun yapılamadığını iddia etti.

Gazete, Komitenin 3. Üyesi Paul Henry Arni’nin, adada askeri birliği bulunan ve ellerinde kayıplara ilişkin bilgi bulunabilecek tüm ülkelere, bu bilgileri paylaşmaları yönünde ortak çağrı yapmaları için Eroğlu’nu ikna etmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını öne sürdü.

Gazete, Arni’nin bu şekilde genel bir çağrı yapılmasını önermekle, Türklerin sadece Türkiye’ye yönelik bu tür bir çağrıya yapacakları itirazı aşmayı amaçladığını ancak başarılı olamadığını yazdı.

Haberde, Arni’nin ziyaret sonrasında yapmış olduğu açıklamaya da yer verildi.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberleri şu başlıklarla yansıttılar:

Politis: “Liderler İlk Kez Birlikte Kayıp Şahıslar Komitesi’ne – Arni Araştırmaların Hızlandırılması ve Kaynak Gerekliliğine Değindi” .

Alithia: “Kayıplar İçin Tek Kelime Yok”.

 Simerini: “Duygulanma”.

Haravgi: “Kayıpların Akıbetlerinin Araştırılması Uzlaşı Aracı”.