İPOTEKLİ TAŞINMAZLARLA İLGİLİ YASA GEÇMEZSE 6’NCI KREDİ DİLİMİ VERİLMEYECEK

EKONOMİ VE BANKALARA YÖNELİK MEYDAN OKUMA GEÇMEDİ, BÜRÇEDE DAİMİ NİTELİKLİ YENİ TEDBİRLER ALINMALI VE KAMUDA MAAŞLAR DAHA DA AZALTILMALI
 
Uluslararası Para Fonu (IMF) Rum ekonomisiyle ilgili raporunda, daimi nitelikli yeni bütçe tedbirleri alınması ve kamu maaşlarının daha da azaltılması gerektiğine vurgu yaptı.

Politis “Delia Maaşların Azaltılmasını İstiyor... IMF: Ekonomi ve Bankalara Yönelik Meydan Okumalar Varlığını Koruyor” başlıklı haberinde IMF’nin Rum ekonomisiyle ilgili raporunu dün telekonferans aracılığıyla sunan IMF temsilcisi Delia Velculescu’nun faiz dışı fazlanın başarılması ve kamu borcunun sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için bütçeyle ilgili yeni tedbirler alınması gereğine vurgu yaptığını yazdı.

IMF’nin, yeni tedbir alınması gereği çerçevesinde, kamudaki maaşların daha da azaltılması olanağı gördüğüne işaret eden gazeteye göre Velculescu, takipteki kredilerle başa çıkılabilmesi için açık artırma yasasının çıkarılmasının şart olduğunu belirterek, “yasa onaylanmadan Troyka’nın 5’inci gözden geçirmesi tamamlanmayacak” uyarısında bulundu.

Simerini “Troyka Yeniden Dişlerini Gıcırdatıyor ve 5’inci Dilim Konusunda Uyarıyor.. ‘Maaşlar Daha Da Azalsın” başlıklı haberinde Velculescu’nun, ipotekli taşınmazların açık artırmada satılmasıyla ilgili yasanın geçmesi gerektiğini söylediğini yazan gazete Velculescu’nun “gerekirse Troyka Kıbrıs’a yeniden gelecek” sözünü de “tehdit” olarak niteledi.

Gazete Delia Velculescu’nun, ipotekli taşınmazlarla ilgili yasanın geçmemesi halinde Troyka’nın 5’inci gözden geçirmesinin tamamlanmayacağını, dolayısıyla bir sonraki kredi diliminin de Güney Kıbrıs’a verilmeyeceğini söylediğini, daha da ileri giderek 2018’e kadar yüzde 4’lük faiz dışı fazla  hedefinin başarılabilmesi için de bütçede, daimi nitelikli yeni tedbirler alınması gereğine işaret ettiğini yazdı.

Gazete Velculescu’nun dediği gibi memur maaşlarının daha da azaltılması halinde Rum kamusunda çalışma barışının sarsılacağı ve büyük tepkileri tetikleyeceğinin altını çizdi.