Binlerce Rum’un dün, Rum Başkanlık Sarayı önünde, İpotekli Malların Açık Artırmayla Satılması Yasası’nı protesto etmek için eylem yaptığı bildirildi.

Simerini gazetesi ve diğer gazeteler, sendikal örgütler ve bazı diğer platformların da destek verdiği eylemde, eylemcilerin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, yasaya karşı olduklarına dair bildiri verdiklerini yazdı.

Haberde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile KS EDEK Milletvekili Yorgos Varnavas’ın da eyleme katıldığı ve eylemde, pankartlar ve sloganlarla yasanın protesto edildiği kaydedildi.

Gazete, yasanın Pazartesi günkü oylamadan geçmesi için Rum Hükümeti’nin yoğun çabalarına devam ettiğini ve Anastasiadis’in de, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru ve EURO. KO Başkanı Dimitris Şilluris ile dünkü görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, yasanın geçeceğine dair iyimserlik belirttiğini yazdı.

Habere göre DİKO ile KS EDEK de, yasayı ancak, yasaya ekonomik kriz mağdurlarını daha fazla mağdur etmeyecek güvenceler eklenmesi halinde onaylayacaklarını belirttiler.

EKONOMİK KONJONKTÜR GÖSTERGESİNDE GERİLEME

Bu arada, Simerini gazetesi de, Rum Yönetimi’nin ekonomik konjonktür göstergesinde, Ağustos ayı için 1,2 birimlik düşüş yaşandığını yazdı.