Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, terör konusunda Birleşik Krallık ile işbirliğinden bahsetti.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün  İngiltere’nin yeni Yüksek Komiseri Damian Roderick Todd’un güven mektubunu kabul ettiğini yazdılar.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İngiltere’nin yeni Yüksek Komiseri Damian Roderick Todd’u kabulünde, yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın bölgede güvenilir bir ortak rolü üstlendiğini belirtti.

Anastasiadis ayrıca Birleşik Krallıkla, tehditlerin ortaklaşa göğüslenmesi konusundaki işbirliğinden bahsetti.

Güney Kıbrıs’ın, barış, bölgesel istikrar, toplu güvenliğin yerleşmesine ve teröre karşı mücadeleye ilişkin ortak çabalara yönelik taahhütlerini ortaya koyduğunu belirten Anastasiadis, iki ülke arasındaki ilişkilere de değindi.

İngiliz Yüksek Komiseri Todd ise güven mektubunu Anastasiadis’e sunarken Kıbrıs sorunu da dahil olmak üzere bazı konulara değindi.

Todd, Kıbrıs sorunundaki bir çözümünün, ülkenin, komşu ülkelerin, Avrupa’nın ve bölgenin katkısına olacağını vurguladı.

Todd açıklamasında ayrıca Birleşik Krallık’ın, Kıbrıs sorununa çözüm aranmasına yönelik taahhüdünü de yineledi.

Anastasiadis’in Ocak ayında İngiltere’ye gerçekleştirdiği ziyarete de değinen Todd, bu ziyaretin, iki ülke arasındaki işbirliğinin, geliştirilmesinde ve çağdaşlaştırılmasında önemli bir rol oynadığına dikkati çekti.

İSPANYA VE DANİMARKA BÜYÜKELÇİLERİ DE GÜVEN MEKTUBU SUNDU

Gazete aynı haber içerisinde İspanya ve Danimarka’nın yeni Güney Kıbrıs büyükelçilerinin de dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güven mektuplarını sunduğunu yazdı.

Habere göre İspanya’nın yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Angel Losada açıklamasında, ekonomik krize değindi ve Güney Kıbrıs halkını ve hükümetini gerekli ancak zor reformları ileriye götürme cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

Danimarka’nın yeni Güney Kıbrıs Büyükelçisi Mette Knutsen ise Kıbrıs sorununa değinerek Kıbrıs sorunun, olumsuz sonuçlarıyla birlikte, 50.’inci yılına girmekte olduğunu belirtti.