Yeni Çağın Dişi GANDİ’si..

 

Son 1 aydır, Lefkoşa Sarayönü (Mahkemeler) Bölgesi Esnafı; Mehmet HARMANCI Başkanlığı’ndaki LTB Yönetimi’nin uygulamaya koyduğu ‘45 Dakika’ kuralı ve bu kurala karşı gösterilen olumsuz tepkileri konuşuyor..

 

‘45 Dakika’ kuralı nedir? Bu kural, Lefkoşa Mahkemeler Bölgesi ve civarındaki ücretli park yerleri yerine; ücretsiz olarak müsait yerlere yapılacak olan araç parklarının da 45 dakika ile sınırlandırılmasıdır..

 

Lefkoşa Mahalli Barosu’na kayıtlı olarak mesleğini icraa eden Avukat Bahar DOKTOROĞLU ise, bu kuralın Belediye yönetimi tarafından, o bölgede çalışan Avukatlar’a ve diğer Esnaf’a herhangi bir alternatif sunulmadan uygulamaya konulduğunu belirterek, aracını 6 yıldır park etmiş olduğu ayni yere park etmeye devam ediyor ve bu kurala karşı tek başına başlattığı eyleminden vazgeçmiyor..

 

Tek başına neredeyse 100’ü aşkın Avukat ve Esnaf’ın hakkını savunmak adına, sürdürdüğü eylemden dolayı; Belediye’ye bağlı Trafik Birimi görevlileri de her gün Doktoroğlu’nun aracına 156 TL para cezası kesiyor..

 

Olayla ilgili bilgisine başvurduğumuz Av.Bahar DOKTOROĞLU, KKTC’deki bozuk sistem ve geçmişten günümüze her daim sergilenen, kötü bir tiyatro oyunu misali; sözde siyaset yüzünden bölgedeki ofislerde mesleklerini icraa eden birçok Avukatın düşük maaşla çalıştığını, Esnaf’ın da çoğu zaman siftah dahi yapmadan kepenk kapattığını ve tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi insanların bir de; fahiş şekilde ücretlendirilmiş oto-parklara para ödemek zorunda bırakıldıklarını ve bu durumun hiçbir hak, hukuk ve vicdanda yerinin olmadığını belirtti..

 

Av.Bahar DOKTOROĞLU, Belediye’nin Arap Ahmet Mahallesi’nde Derviş Paşa Konağı karşısındaki park yerini uygun gördüğünü, ancak bölge çalışanları olarak iş çıkışı saatlerinde, hele ki kış mevsimlerinde havanın da kararmasıyla, o bölgeye doğru yürümenin; özellikle bayanlar açısından olmakla birlikte erkekler için dahi tehlikeli bir hâl aldığını söyledi..

 

Doktoroğlu, halâ daha zihinlerden silinmeyen ve 1 yıl önce bölgedeki bir Avukat Sekreteri’nin fiili tacize uğraması ve taciz eden kişinin yargılanıp ülkeden ihraç edilmesi olayını hatırlatarak; gerek Yerel gerekse de Merkezi Yönetim olup ülkeyi idare ettiklerini iddia eden yetkililerin, bir konuda tedbir almak için; illâki talihsiz bir olayın vukuu bulmasını beklediklerini ve tespit yapıp gerekli icraatları zamanında yapmaktan aciz olduklarını söyledi..

 

Bu konudaki çözümün belli olduğuna da değinen Doktoroğlu, bölgeyi hergün kullanan esnafın 45 dakika uygulamasından muaf tutulması veya yakınlardaki bir yerin Belediye tarafından park yerine dönüştürülüp, günümüz koşullarındaki bir ücretlendirme ile hizmete sunulması veya hava karardıktan sonra; gerekli sokak aydınlatması ile yaşanılabilecek bir saldırıya karşı devriye-güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra, uzak bir yerde park hizmetinin verilebilmesi gibi uygulamaların; gerçek anlamda vatandaşa bir hizmet sayılabileceğini söyledi..

 

Av.Bahar DOKTOROĞLU, doğduğundan beridir hiçbir siyasi görüşünün veya parti üyeliğinin bulunmadığını, gelişmiş ve demokratik toplumlarda; vatandaşların ülkelerine ve canlılara verilen hizmete göre oy verdiklerini, kendisinin de bugüne kadar hep böyle yaptığını, bu protestonun amacının Belediye'den vatandaşlarına karşı yararlı bir hizmet beklemek olduğunu, LTB Başkanı Mehmet HARMANCI ve görevlendirdiği memurları ile hiçbir kişisel husumetinin olmadığını, aksine yeni Başkan ve Meclis Üyeleri'nden geleceğe dair çok ümitli olduğunu, temennisinin bu ümitlerin boşa çıkmaması yönünde olduğunu da belirtti..

 

Kıbrıs Manşet olarak, konu hakkındaki görüşlerini aldığımız birçok Avukat ve Bölge Esnafı da; Av.Bahar DOKTOROĞLU'nun ortaya koymuş olduğu bu demokratik ve de cesur mücadelede yanında olduklarını ve bölge çalışanları olarak bu özlenen tavırdan dolayı da kendisine; ömrünü Hindistan'ın bağımsızlığına adayan ve haksızlıklara karşı tek başına mücadele veren, ünlü özgürlük sembolü Mahatma Gandhi'den esinlenerek "Dişi Gandi" benzetmesi yaptıklarını belirttiler…