YDÜ’de Kıbrıs’ın Fethi  Panel  Ve Sergisi

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre,  Kıbrıs’ta Osmanlı’nın 444 Yılının Hikayesi Sergisi ve Paneli’nde Kıbrıs’ta Osmanlı varlığına dair gün yüzüne çıkmamış belgeler ziyaretçilerle buluşturulacak ve bilimsel olarak değerlendirilecek.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Kıbrıs’ı fethini ve fetih sonrası adadaki sosyo-ekonomik, politik ve  kültürel dönüşümlerle gelişmeleri ele alacak sergi bugün  YDÜ Büyük Kütüphane Fuayesi’nde saat 18.30’da açılacak.

Bir ay boyunca açık kalacak sergide,  Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü’nden sağlanan fetih ve sonrası vakfiyeler ile ilgili orjinal belgelerin yanı sıra 16. yüzyıl Osmanlı donanmasının sahip olduğu tersane, gemi silah ve personelin tanıtımı ve Kıbrıs Fethinin deniz cephesinin anlatımına dair  yağlı boya tablolar, gemi modelleri, Osmanlı sancakları, Kıbrıs ve Levant ile ilgili portolon ve gravürler, çini tablolar, 16 yy. seyir aletleri replikaları, bilgi panoları ve roll-up bannerlar bulunuyor.

Panel ise yarın saat 10.00’da YDÜ Büyük Kütüphane 3 numaralı salonda yer alacak ve iki oturumda gerçekleştirilecek.