Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) avukatı Umut İnan, Sağlık Bakanlığı ile YDÜ arasında imzalanan protokollerin feshedilerek hastaların yurt dışına sevk edilmesinin, akla ve vicdana sığmadığını öne sürdü.

İnan, YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin açıklamalarını eleştirdi ve açıklamaları üzüntüyle takip ettiklerini belirtti.

YDÜ Hastanesi’nin hizmet fiyatlarının, Türkiye Cumhuriyeti kurumlarıyla imzalanan protokollerle karşılaştırıldığında farklılık bulunmadığının, hatta bazı protokollere göre bazı kalemlerde daha uygun olduğunun görüldüğünü belirten İnan, yurt dışına sevk edilen hastaların ulaşım ve konaklama gibi külfetlerle de karşılaştığını kaydetti.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail’in bugünkü açıklamalarına işaret eden Avukat Umut İnan, “Hal böyleyken Yakın Doğu Hastanesi’yle yeni bir protokol imzalanmayıp hastalarımızın yurt dışına sevk edilmesi ne ekonomik akla, ne de vicdana sığmaktadır” dedi.