Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nden Robert Morris Üniversitesi (RMU) arasında akademik işbirliği antlaşması imzalandı.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, protokolle; UKÜ ve RMU arasında araştırma, eğitim, akademisyen ve öğrenci değişimi konularını kapsayacak şekilde işbirlikleri yapılmasına karar verildi.

Protokole, UKÜ adına Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve RMU adına da Rektör Prof. Dr. Christopher B. Howard imza koydu.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Robert Morris Üniversitesi arasında çeşitli alanlarda akademik işbirliğini geliştirmeyi öngören antlaşma ile eğitim amacıyla eğitmen ve araştırmacıların değişimi, ders ve araştırma yöntemlerinde ortak çalışma yapılması, öğrenci değişimi, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, ortak sempozyum, seminer ve konferansların düzenlenmesi, ayrıca akademik bilgi ve materyallerin paylaşımı gibi işbirliklerini başlatılması hedefleniyor.

Anlaşma ile kurumların yapacağı çalışmalar doğrultusunda lisans programlarında 3+1 veya 2+2 yöntemi ile çift diploma programları hayata geçirilecek.

Buna göre öğrenciler eğitimlerinin ilk 3 yılını UKÜ’de tamamladıktan sonra1 yılını RMU’da veya yine aynı şekilde 2 yılını UKÜ 2 yılını da RMU’da okuyabilecek.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri protokol ile UKÜ’nün “uluslararasılaşma” vizyonu doğrultusunda yeni ve önemli bir adımın atıldığını belirtti.

Nadiri, bu tür akademik işbirliklerinin kurumların gelişmesine ve kaynakların etkin kullanımına katkı sağladığına vurgu yaparak, UKÜ olarak dünyanın saygın eğitim kurumları ile var olan işbirliği anlaşmalarının daha da geliştirilmesi ve yeni kurumlarla işbirlikteliklerine gidilerek kürsel dünya yapısı içerisinde bilimsel ve akademik alanlarda paylaşımlar yapılmasının vizyonlarının önemli bir parçası olduğunu söyledi.