NAMSOY: “GENEL YÖNETİM KURULU TARİH VE YER BELİRLEMEYİ PARTİ MECLİSİ’NE BIRAKTI”

2 (TAK.): Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Yönetim Kurulu (GYK), Kurultay’ı tamamlayacak Genel Başkanlık seçiminin ikinci turunun, ne zaman ve nerede yapılmasını belirlemek üzere Parti Meclisi’ni Cuma günü saat 16.00’da toplantıya davet etme kararı aldı.

Genel Yönetim Kurulu’nun  bugün öğleden sonra yaptığı toplantıda alınan karar, UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy tarafından açıklandı.

Genel Sekreter Namsoy, Yüksek Mahkeme’ni kararın değerlendiren GYK’nın, Genel Başkanlık için ikinci turun ne zaman ve nerede yapılmasını belirlemek üzere  Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdığını belirtti.

Parti Meclisi’ne herhangi bir tarih önerilmediğini, ancak toplantı sırasında Genel Başkanlık ikinci tur seçiminin, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  için yapılacak yerel seçimlerin öncesinde yapılması konusunun gündeme geldiğini açıklayan Namsoy, GYK’nın tarih konusunda herhangi bir öneride bulunma kararı almadığını kaydetti.

UBP Parti Meclisi’nin kısa ve makul sürede Genel Başkanlık ikinci turunun tarih ve yerini belirleyeceğini ifade eden Namsoy, “Genel Yönetim Kurulu tarih ve yer belirlemeyi Parti Meclisi’ne bıraktı” dedi.

GÖKTUĞ

Başbakan ve UBP Genel Başkan adayı İrsen Küçük’ün avukatı Güner  Göktuğ, Genel Sekreter Namsoy’un açıklamasından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, UBP Başkan Adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in avukatı Fuat Veziroğlu’nun, Yüksek Mahkeme’ye mektup gönderdiğini açıkladı.

Göktuğ, Veziroğlu’nun mektubunda Yargıtay Hukuk olarak oturum yapan Yüksek Mahkeme’nin kararının net olmadığını, anlaşılamadığını ifade ederek, karara açıklık getirilmesini talep ettiğini söyledi.

(HY/KAR)