Tır içinde geldi 4 sene sonra yakalandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize tır içerisinde 2012 yılında kaçak giriş yapan zanlı Yaşar Sarıkaya tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele 2012 yılımda ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Süleyman Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlı Yaşar Sarıkaya'nın 2012 yılında meydana gelen yabancılar ve muhaceret yasasına aykırı hareket suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlı Yaşar Sarıkaya'nın ülkemize Taşucu’ndan plakası ve şoförü belli olmayan bir tır içerisinde 2012 yılında kaçak giriş yaptığını ve önceki gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Polis memuru Süleyman Açıkada mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ülkemizde yasal bağı olmadığını göz önünde tutarak davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasının uygun olacağına kannat getirerek 1 ay süre ile cezaevinde beklemesine karar verdi.