The American Future College sağlıklı bir gelecek için yürüdü

Sağlıklı beslen, sağlıklı yaşa!

The American Future College öğrencileri, 7-13 Nisan’da kutlanacak “Sağlık Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Lefkoşa Dereboyu’nda pankartlı yürüyüş yaptı.

“Sağlık için yürüyoruz”, “Sağlıklı yaşa, sağlıklı kal”, “Sağlıklı yaşam için koşun”, “Sağlıklı beslen, kanseri yen” şeklinde pankartlar taşıyan öğrencilere veliler ve bölgede bulunan kişiler de destek verdi.



The American Future College müdürü Sevim Kayıkçı, düzenledikleri etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

''Bu önemli günlerde çocuklar ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz yürüyüşün başarılı olduğuna inanıyorum. 7 Nisan Dünya Sağlık günü ve 7-13 Nisan tarihleri arasında Sağlık haftası olmasını dikkate alarak etkinliğimizi 1 Nisan Çarşamba günü yaptık. Öğrencilerimizle birlikte sağlıklı bir hayatın sağlıklı beslenmeden geçtiğini, bu nedenle spor yapmanın, yürüyüşün önemini vurguladık. Bugün sağlık adına farkındalık yarattığımıza inanıyorum. Bize katkı veren velilerimize de teşekkür ediyorum.

GAÜ Okullar Grubu Beslenme uzmanı ve diyetisyen Gizem Baloğlu da etkinliğin önemine dikkat çekerek ''Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez” dedi.

Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerektiğini vurgulayan Baloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“ Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur. Günümüzde obezite pek çok ülkede giderek artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafindan Asya, Afrika ve Avrupa'nın 6 farklı bölgesinde yapılan araştırmalar göstermiştir ki Kıbrıs da dahil olmak üzere bir çok ülkede insanlar sağlıksız besleniyor. Biz de burdan yola çıkarak toplumda Sağlıklı beslenme Obeziteyi önleme konusunda farkındalık yaratmak için bu projeyi gerçekleştirmek adına Dereboyunda yürüyüşümüzü yaptık.'' Öte yandan bugün (2 Nisan Perşembe) The American Future College öğrencileri tek tek kontrolden geçirilerek elde edilen analiz sonuçları ailelere bildirilecek.

Aynı gün Konferans salonunda çocuklara sağlıkla ilgili seminer verilecek.