Tehlike Saçıyor
Karakum’da yeni yapılan anaokulda çatlaklar meydana geldi, eski binada ise yıkılma ihtimali var



Girne’de faaliyet gösteren Karakum Anaokulu, öğrenci talebini karşılamakta zorlanırken, söz konusu okulun arazisi içinde bulunan ve bir kısmı halen kullanılan eski bina ise yıkılma tehlikesi yaşıyor.
Bir dönem Karakum Muhtarlığı ve Girne Belediyesi tarafından kullanılan binada kayma meydana gelirken, duvarlarında da çatlaklar oluştu.
Yıkılma tehlikesi olan binanın derhal boşaltılması gerekiyor ancak Karakum Anaokulu’ndaki öğretmenler, idari bina ve öğretmenler odası eksikliğinden dolayı, okulun işlerini hasarlı binada sürdürmek zorunda kalıyor.
Karakum Anaokulu’nun yeni yapılan binasında da çatlaklar meydana gelirken, artan talebi karşılamak için eski binanın yerine yenisinin yapılması gerekiyor.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, yıkılması ve yeniden yapılması planlanan binanın yeniden projelendirilmesi için çalışma başlatmaya hazırlanıyor ancak, daha önce Girne Belediyesi tarafından Türk Sanat Müzik Topluluğu Fikret Özgün Eğitim Merkezi adı altında kullanılan binanın mahkemelik olması sorun yaratıyor. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı binanın mahkemelik olması nedeniyle bir şey yapamıyor.



Güngördü: Dava geri çekilebilir
Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, MilliEğitim Bakanlığı’na ait binanın geçmişte Girne Belediyesi’nin kullanımına verildiğini belirterek, bir odasının muhtarlık olarak kullanıldığını, diğer kısmında ise bir süre Türk Sanat Müziği topluluğunun çalışma yaptığını söyledi.
Güngördü, geçmiş belediye yönetiminin, biriken elektrik borcunu ödememesinden dolayı bazı sorunların yaşandığını belirterek, söz konusu binanın yıllar önce yeniden eğitim bakanlığına verilmesinin gündeme geldiğini anlattı. Nidai Güngördü, kendisinden önceki yönetimin binadan çıkmak istememesi üzerine konunun yargıya taşındığını aktardı.
Güngördü, yeni yapılan anaokul binasının yetersiz olması, ayrıca eski binanın ise yıkılma tehlikesinin bulunmasından dolayı bakanlıkla uzlaşmak istediklerini ve davayı geri çekebileceklerini ifade etti.
Güngördü, teknik olarak ömrünü yitiren binanın tadilatının yapımından daha pahalı olduğunu dile getirerek, Eğitim Bakanlığı’ndan talep gelmesi durumunda binanın yapımına katkı koyabileceklerini kaydetti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi