Şekercik vereyim dene ilk şeker bedava!

Okullar yolundaki boş bir araziyi mesken tutan yirmili yaşlardaki bir ‘hap satıcısı’ bölgeden geçen 13-15 yaşlarındaki öğrencilere ‘bu defalık bedava’ diyerek uyuşturucu hap vermeye çalışıyor.

 Ülkemizde kullanımı ciddi boyutlara ulaşan ve bir türlü önüne geçilemeyen uyuşturucu birçok gencin hayatının yok olmasına neden oluyor. Okul önlerinde polisin etkin olmamasını fırsat bilen torbacılar okul çıkışında öğrencilere uyuşturucu satmak için bekliyor.

Görgü tanıkları belli grupların göz önünde olduğunu ve uyuşturucu satışı yaptığını iddia etti.

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta 13 yaşındaki öğrenci O.K.’nin  korkunç gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi. Ortaokul öğrencisini takibe alan torbacı Lefkoşa’nın göbeğine kadar takip ederek uyuşturucu satmaya çalıştı.

13 yaşındaki ortaokul öğrencisi O.K., terminale doğru yaya olarak yürüdüğü sırada onu takip eden 20-25 yaşlarında erkeğin kendisini yanına çağırdığını anlatan O.K. yürümeye devam edince 20-25 yaşlarındaki kişinin peşine düştüğünü söyledi. Defalarca arkasından seslenişlere dönüp bakmayan O.Ç. okullar yoluna geldiği esnada 20-25 yaşlarındaki kişinin 3 kez bağırarak ona bakmasını istediğini ve en sonunda cevap vermek zorunda kaldığını söyledi.

 Şeker vereyim parasını istemem dene

Kendisini çağıran kişinin elinde bir poşetle yanına gelerek elindeki poşeti kendisine uzattığını söyleyen O.K. şeker vereyim parasını istemem teklifinde bulunduğunu anlattı. O.K. alerjisi olduğunu söyleyerek şekeri ret etmesinin üzerine Bunlar alerji yapmaz tadı çok güzel, al dene beğeneceksin sonra sana parayla satarım demesi üzerine cep telefonununu cebinden çıkardığı sırada adamın adamın olay yerinden koşarak kaçtığını söyledi.

 Havadis