Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı heyetiyle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Saner heyeti kabulünde, vakfın KKTC ziyareti yanında Bakanlığı ziyaretinden dolayı memnuniyet belirterek, çalışmalarının yerinde ve takdire şayan olduğunu ifade etti.

İki ülke arasında gönül bağı bulunduğunu, çok önemli adımlar atıldığını kaydeden Saner, birlik ve beraberlikle, halkın çıkarına olacak adımların süreceğini söyledi.

AKBULUT: “KIBRIS’I VİLAYET GÖRÜYORUZ ANCAK İNSANLAR BİRBİRİNİ YETERİNCE TANIMIYOR”

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut ise ziyaretleriyle ilgili bilgi vererek Türkiye ve Kıbrıs’ın kültürel yanları ile manevi bağlarının aynı olduğunu kaydetti.

Akbulut, “Kıbrıs’ı Mardin, Erzurum, Edirne, Konya, Sivas gibi Türkiye’nin bir vilayeti olarak görüyoruz ancak iki ülke insanının birbirini yeterince tanımadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Akbulut, iki ülke insanın daha iyi iletişim kurabilmesi için görüş alışverişinde bulunacaklarını dile getirerek, “Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için neler yapabileceğini konuşacağız” dedi.

Kıbrıs’ta üniversitelerin yoğunlukta olduğunu dile getiren Akbulut, kültürel faaliyetlerin artması için Türkiyeli ve Kıbrıslı gençlerin iki ülkeyi daha sık ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Ziyarette Bakan Ersan Saner’e anı plaketi de verildi.

(GÜL/GUR) FOTOĞRAFLI