Şahali itiraf etti!

Tarım ve Orman Bakanı yayınlarımız üzerine orman arazisine betonarme restoran ve Padok yapımı için kendilerinin sözleşme yaptığını itiraf etti! KIBRIS MANŞET’in dün yaptığı haber üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı sessizliğini bozarak gazetemize yazılı cevap verdi. Acelece ve acemice yazılan cevap ise yanlış bilgiler ve itiraflardan öteye gitmedi. Konuyla ilgili detayları yarından itibaren raporlarıyla ve uzman görüşleriyle birlikte açıklamaya devam edeceģiz. Yalnız öncesinde Bakan Şahali'ye bilmediğini veya yanıltıldığını düşündüğümüz birkaç noktada soru sormak istiyoruz .

1 – İlgili alanda otopark yok dediniz , peki bu fotoğraftaki araçların park ettikleri alana oto parktan başka nasıl bir tanımlama yapabiliriz ?

2 – Restoran ve Padok yapımı için 2017 yılında kiraladık diye açıkladığınız alana yapılan betonarme bina için 2017 yılı Kasım ayında dönemin müdürü tarafından sözleşmeye aykırı bina yapıldığı için ihbar yazısı yazıldığını biliyor musunuz ?

3 – Biz Ormanları koruyup kollamadığınızı yazdık sizde bizi teyit eder nitelikte evet korumadığımız gibi orman yasasının ve ilgili tüzüklerin hiçbiri izin vermezken ağaç ekilmesi gerekli olan yere betonarme inşaatla restoran yapılması için izin verdik sözleşme yaptık dediniz. Peki bu sözleşme ve bu şartlarla ormanları koruduğunuzu ve gelişmesi için çalıştığınızı halen daha iddia edebilir misiniz ?

4 – Orman Yasası ve Orman koruma ve faydalanma tüzüğünün hangi yetkisine istinaden restoran ve padok yapımı için kiralama yaptınız ve bu sözleşmenin diğer maddelerini de açıklar mısınız ?

5 – İşbu sözleşme kapsamında restoran ve padok yapım hakkı varsa önceki müdür neden ihbarname gönderdi ?

Soruların cevaplarını bekliyor, uzman görüşleriyle diğer detayları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğimizi, sizin de olması halinde cevap ve açıklamalarınızı basın etik kuralları gereği aynen yayinlayacağımızı belirtiriz.