Lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Öğrenci Konseyleri, Türkiye’den özel eğitim öğretmeni getirilmesinin durdurulması ve özel eğitim öğretmeni kadrolarının açılması çağrısında bulundu.

Öğrenci Konseyleri’nden yapılan yazılı açıklamada, özel eğitimle ilgili bir yasa olmayışı ve Türkiye’den özel eğitim öğretmeni getirilmesini protesto etmek için dün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası tarafından düzenlenen eyleme destek verdikleri belirtildi.

KTÖS tarafından hazırlanan Özel Eğitim Yasası Taslağı ve Özel Eğitim Dairesi Kuruluş Taslağı’nın hayata geçirilmesi için Hükümet’e çağrı yapılan açıklamada, TC Devleti’nden özel eğitim öğretmeni getirilmesinden vazgeçilmesi, ortaöğretimde de özel eğitim öğretmeni kadrosu açılması, özel eğitim merkezlerinde, müzik, resim, beden eğitimi gibi özel ders öğretmeni istihdam edilmesi talepleri de yer alıyor.

Açıklamada, tüm okullarda özel gereksinimli bireylerin ihtiyacına cevap verecek alt yapı hazırlanması; özel gereksinimli öğrencilerin eğitsel değerlendirmesi ve okullara yerleştirilmesinin bilimsel yaklaşımlar dikkate alınarak yapılması gerektiği ifade edildi.

Öğrenci Konseyleri, İskele bölgesine de özel eğitim merkezi açılmasını da istedi.