Mohammad teminata bağlandı

Evrim Kamalı - Kıbrıs Manşet Özel Haber
 Tecavüz zanlısı Tarık Mart’a kefil olmak için mahkemeye tanık olarak çıkıp, 200 bin TL değerinde 2010 model Range Rover arabası olduğunu söyleyerek dikkatleri üzerine çeken ve bu nedenle hakkında mali soruşturma başlatılan Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı zanlı Sajid Masood Mohammad dün teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Bilger Koral olayla ilgili bulguları aktardı. Koral huzurda bulunan zanlının Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun emri ile tutuklandığını ve geliri konusunda araştırma başlatıldığını anlattı. Polis, zanlı Sajid Masood Mohammad aleyhine başlatılan Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket suçundan başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, banka hesapları ile malvarlığına tedbir konulduğunu belirtti. Polis zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefili 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.