LE CHATEAU LAMBOUSA Hotel Web Portalı BOOKING.COM’da

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm ve Konaklama Fakültesi Uygulamalı Oteli olan ve Hızla Lapta Bölgesi otellerinin kaderini değiştirmek için renovasyonu tamamlanıp GAÜ bünyesine katılan ve GAÜ Başkanlık Ofisince koordine edilen Le Chateau Lambousa otel çok yakın bir tarihte www.booking.com a girmeyi başardı.

Merkezi Hollanda da bulunan ve dünyanın farklı ülkelerinden 525 bin tesisi pazarlayan otel rezervasyon portalı booking .com ; KKTC 5 yıldızlı otellere 2009 yılından sonra kapısı açan ilk otel olarak Le Chateau Lambousa yı laik gördü. Osmanlı Toprağı olması sebebi ile uluslar arası diplomatik ve kültürel etkinliklerin rahatlıkla yapılabileceği ve geçirdiği bütünlüklü renovsyon ve tadilat projesi ile 17 aylık bir aradan sonra KKTC ve Dünya Turizm sektörüne kapılarını açan Le Chateau Lambousa otel ; misafirlerin farklı mimari ve mistik dekoru ile beğenisini kazanmayı başardı. Ortaçağ esintisini günümüz Turizm ve otelcilik anlayışı ile bütünleştiren Le Chateau Lambousa Otelde misafir odaklı toplam kalite ve memnuniyetine yönelik yeni adımlar beğeni kazandı. Kıbrıs adasının vaz geçilmez bitkilerinden ve tarihin önemli sayfalarında yerini alan Yasemin çiçeğini yaşatmak ve Lambousa krallığı ile yeniden bütünleştirmek için 1 haftalık konaklayan misafirlere tesis içerisinde ayrılan özel alanlarda kendi isimlerine özel olarak yasemin fidanı dikileceği öğrenildi.

Booking.com üzerinden rezervasyonunu yaptırıp , tesiste ilk 1 hafta konaklayacak misafir olan Hassan Lourkidi ,rezervasyonunu Moracco (FAS ) üzerinden yaptırıp otele Cuma gün yerleşti.Otelin koordiantörü İsmet ESENYEL ile bu özel ana imza atan Belçika ve Fasta yaşamını sürdüren bir mimar olan Lourkidi,yaptığı açıklamada “Kuzey Kıbrısın bu tarihi dokusunda eşi ile tatilini geçiriyor olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Le Chateau Lambousa Otelin çok farklı mimarisi ve odalarının konforuna hayran kaldığını belirten Lourkidi , yıllarca çok sık seyahat ettiğini ve son yıllarda kaldığı oteller içerisinde Le Chateau Lambousa Otelin kendisini etkileyen çok farklı bir anlayışta yönetildiğini hissettiğini belirtti.Yapılan yasemin fidan dikimi fikrinin eşi ile kendisini şaşırttığını bildiren Lourkidi ; her yıl kendi ismine dikilen bu yasemin fidanının büyümesini izlemek için Le Chateau Lambousa otelin mistik ortamına yeniden gelmek istediklerini bildirdi.