LAPTA BÖLGESİNDE HALK SUSUZLUĞA MAHKUM
Lapta Belediyesi'ne bağlı bölgelerde halk devlet kurumlarının anlaşmazlığı yüzünden şebekeden su alamamaktadır. Belediye başkanı Fuat Namsoy basına yaptığı yazılı açıklamada Su Dairesi ile belediye arasında baş gösteren anlaşmazlık neticesin de vatandaşın şebekeden su temin edemediğini açıkladı.
KURUMLAR ARASI ANLAŞMAZLIK
Belediyeden yapılan açıklamaya göre Su Dairesi'nin, Belediyenin su dağıtımı yaptığı, kuyuların elektrik akım ücretlerini Elektrik Kurumuna ödememesinden dolayı kuyuların elektrik akımı kesilmiş durumda. Namsoy yaptığı açıklamada ilgili daire ve bakanlıklarla konu ile yaptıkları görüşmelerden netice alamadıklarını ve bu yüzden vatandaşın susuzlukla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
SORUNUN KÖKENİNDE PARTİZANLIK VAR
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy Su Dairesi'nin ve ilgili bakanlığın partizanca davranarak kendilerine yakın belediyelerin elektrik borçlarını ödediğini ama kendi belediyelerinin borçlarını ödemede duyarsız kaldığını iddia etti. Namsoy Su Dairesi ve ilgili bakanlığın kimi belediyelerin borçlarını ödemede kolaylıklar yapıldığını ve borçların ödenebilmesi amacı ile borç yapılandırma çalışmalarını hayata geçirdiklerini iddialarına ekledi.
HÜKÜMET'de AYNİ DUYARSIZLIK İÇERİSİNDE
Belediye Başkanı Namsoy Başbakanlık ve diğer ilgili bakanlıklar nezdinde yaptıkları girişimlerden de hiç bir netice alamadıklarını,Su Dairesi tarafından ortaya konulan ilgisizliğin ve duyarsızlığın benzeri ile karşılaştıklarına vurgu yaptı.
KUYULARDAN ELİMİZİ ÇEKİYORUZ
Başkan Namsoy devamla, karşı karşıya oldukları partizan tutum ve duyarsızlıktan dolayı 17.09.2014 tarihinden itibaren kuyulardan ellerini çektiklerini ve bölge halkının bundan böyle su ile ilgili sorunlarını Su Dairesi kanalı ile çözmeleri gerektiğini söyledi. Namsoy tüm sorumluluğun ilgili dairede olduğunu hatırlatarak bu zorunlu durumdan dolayı bölge halkından özür diledi.
MAĞDURİYETİ HALK YAŞIYOR
Devlet kurumlarının partizanlık uğruna bir kaşık suda fırtınalar yaratmasından dolayı ceza parasını ödeyerek hizmeti alamayan halka kesilmiş oldu. Su gibi hayati önem taşıyan bu durumda vatandaşın daha fazla mağduriyet çekmemesi adına devlet kurumlarını ciddiyete ve sorunu bir an önce çözmeye davet ederiz.