King Otonun kundaklama faturası 1 Milyon TL den fazla

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde üç farklı işyerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayları ile ilgili hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilen sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars dün Ağır Ceza mahkemesine sevk edilmezden önce yapılan ilk tahkikat duruşması için mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada ilk olarak King Oto Galeriyi yaktığı gerekcesi ile tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın ilk tahkikat duruşmasına devam edildi.


Kıdemli Yargıç Avcıoğlu huzurunda dün İddia makamı mahkemeye 4 tanık dinletti. Dünkü ilk tanığı foto parmak izleri şubesinde görevli polis memur H.U olay günü yapmış olduğu işlemleri ve çekmiş olduğu fotoğrafları sundu.


Olayda kullanıldığı iddia edilen Kiralık aracın alındığı yerin görevlileri  H.Ç ve B.Y konu araç için hazırlanan kontratları mahkemeye sundu. Dünkü duruşmanın son tanığı ise Kundaklanan King Oto'nun sigortalandığı şirket görevlisi M.A.B oldu. tanık mahkemede şirkette oluşan hasar miktarlarını ve yapılan tazminat ödemeleri üzerine bilgi verdi. Tanık konu işletmede meydana gelen hasarın 1 milyon TL'yi aştığını ancak yapılan sigortanın maksimum miktarı 1 milyon 200 bin TL olduğundan bu miktar üzerinden hesaplanarak tazmin ettikerini söyledi.


Tanığın ifadesinin ardından davaya kaldığ yerden devam etmek için ilerki bir tarihe ertelenirken diğer tutuklu bulunan  sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın ise ilk tahkikat duruşmaları, King Oto Galeri yangını ile ilgili olarak başlatılan duruşmasının ardından yürütüleceği için yine ertelendi.