Karavanların Kaçak Elektriği Yasal Yolla Kesildi
İskele Kaymakamlığı, Karpaz Emirnamesi kapsamında tahliyesine karar verilen karavanların bölgeden çıkartılması için mahkemeye başvurdu

İskele Kaymakamlığı, Karpaz bölgesinde emirname kapsamı alanına kurulan karavanların tahliye edilmesi için yasal prosedürü takip etti ancak, bir sonuca varamadı. Kaymakamlık, karavanlarını taşımak istemeyenler ve bölgede baraka şeklinde bulunan yerlerin yıkılıp kaldırılması için mahkemeye başvurdu.
İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, dava sürecinin başladığını belirterek kaçak yolla karavanlara verilen elektriğin de yasal yolla kestirildiğini vurguladı.
Karavan sahiplerinin uyarıları dikkate almadığını ve konunun yargıya taşındığını ifade eden Musaoğulları, bir kesim vatandaşın karavanlarını alarak bölgeyi terk ettiğini gözlemlediklerini söyledi.
İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu kararıyla bölgeye verilen icar izninin yasal olmadığı ve yenilenmeyeceği kararı çıktığını anımsatan Musaoğulları, orasının devlet malı olduğunu ve emirname kapsamında karavan bölgesi olamayacağını kaydetti.
Musaoğulları, geçmiş dönemde usule uygun olmayan şekilde bir şahsa Karpaz Emirnamesi kapsamındaki bu yerin icar edildiğini söyledi.
Bu icar işletmesinin sözleşmeye de uygun olmadığını vurgulayan Musaoğulları, İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu’nun Çevre Koruma Dairesi ile Şehir Planlama Dairesi’nden görüş alarak mevcut izni iptal ettiklerini belirtti.
Musaoğulları, her iki dairenin de yaşanan süreçle ilgili olumsuz görüş verdiğini, yani bölgeye karavan yerleştirilmesinin yasal olarak uygun olmadığını belirttiğini ifade etti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi