Kara İntihara Teşebbüs Etti...

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı

 Lefkoşa’da önceki gün ortaya çıkan sex skandalı ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı Mustafa Kara ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan Olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, huzurda bulunan zanlı Kara’nın 2015 yılı içerisinde ilişki yaşadığı kadını yatak odasına kurmuş olduğu gizli kamera ile kayıt ettiğini söyledi. Polis zanlının görüntüleri kayıt ettikten sonra kadına ve ailesine göstererek kendisi ile evlenmesi ve para vermesi durumunda sileceğini aksi takdirde görüntüleri ortalığa yayacağı yönünde tehdit ettiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlının konu görüntüleri bir internet cafe de CD’ye aktardığını ve bazı bölümlerini ise fotoğraf olarak albüm yaptığının tespit edildiğini söyledi. Polis memuru Mustafa Mahan ayrıca müştekiden alınan ifadede kendisini bir başka şahsın da tehdit edip görüntülerin elinde olduğunu ve para vermesi hususunda talepte bulunduğunu söyledi. Polis konu şahsında arandığını görüntülerin birçok yerde ola bileceğini de belirterek zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Kara kimseyi tehdit etmediğini kendisine iftira atıldığını, şeker hastası olduğunu ve hücrede şekerinin düştüğünü ve komaya girdiğini öne sürdü. Zanlıya yargıcın nasıl komaya girdiğini sorması üzerine, zanlı yemek yemediğini ve intihar etmeye çalıştığı için komaya girdiğini söyledi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen beyanlar ve şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verirken ayrıca zanlının önce tam donanımlı devlet hastanesinde kontrol edilmesi ve daha sonrada Barış, Ruh ve Sinir hastanesinde de kontrol edilmesine emir verdi.