Kabuslarımızda En Çok Gördüğümüz 19 Durum

Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz.

Kabusların tabirlerini yazmaya gerek duymadım. Çünkü hepsi de bilinçaltında birikenlerin dışa yansımasıdır. Ne kadar iyi bir hayat o kadar az kabus...

19. Doğal afetler... Kendinizi bir doğal afetin içinde bulabilirsiniz. Bu genellikle deprem olmaktadır.


18. Saç dökülmesi... Elinizi saçınıza götürdüğünüzde tomar tomar saç döküldüğünü görebilirsiniz. Diş dökülmeleri de görülebilmektedir.


17. Uçak düşmesi... Özellikle bu konuda fobisi olan insanlar sık sık uçak düşmelerini görmektedirler.


16. Değerli eşya bulmak... Genellikle madeni para bulunduğu görülür. Rüyada hoş bir etki bıraksa da uyandığında rahatsız edici bir etki bırakır.


15. Eve hırsız girmesi... Bir akşam mahallenizdeki bir eve girdiğini duyduğunuzda o gece görülmesi muhtemeldir.


14. Aldatılmak, ihanete uğramak.... En çok da sevdiklerinizin size ihanet ettiğini görmek rahatsız edici bir kabusa neden olmaktadır.


13. Kovalanmak... Kaçtığınız bir insan, canavar, yaratık olabilir. En çok görüleni ise siyah bir köpek olduğu söylenir.


12. Kaçmak isteyip de kaçamamak... Peşinde canavar varken adeta sadece havada bacaklarını hareket ettiriyorsundur ve kaçtığın şeyden uzaklaşamıyorsundur.


11. Çığlık atamamak... Kaçarken bir yandan da bağırmak istersin ancak bütün gücünü kullanmana rağmen sesini çıkaramazsın.


10. Filmden etkilenmek... Yatmadan önce bir korku filmi izlediğinizde rüyanızda kendinizi filmin içinde bulabilirsiniz.


9. Kaybettiğiniz yakınınızı görmek... Kimileri için iyi bir etki bıraksa da çoğu zaman kabuslara neden olmaktadır.


8. Düşmek... Genellikle uykuya daldığımız anda olur. Karanlık, dibi görünmeyen bir kuyuya düşer hissi verir. Rüya esnasındaysa farklı yerlerden düşmeler görülebilir.


7. Geç kalmak... Okul kaydınızın son dakikaları olabilir, kan ter içinde bırakan bir kabustur.


6. Sınavı yetiştirememek... Bir anda kendinizi sınavın bitimine dakikalar kaldığı bir anda bulursunuz ve bir de bakarsınız ki daha hiç soru yapamamışsınız.


5. Rüya içinde rüya... Kabus görürken kendini uyanır bulursun ama aslında hala rüyada olduğunu görürsün, asıl kabus yeni başlar.


4. Bir yere varamamak... Varmak istediğiniz yere giderken sürekli karşınıza engeller çıkar. Tam vardım dediğinizde aslında bambaşka bir yere geldiğinizi görebilirsiniz.



3. Arabanın denize düşmesi... Bu kabuslar bazen o kadar etkili olur ki düşüş esnasında gerçekliğin en çok hissedildiği rüyalar arasındadır.


2. Karabasan... Bir şeyler bütün bedeninize bir baskı uyguluyor ve kalkmak isteyip de kalkamıyorsunuzdur, sesiniz bile çıkmıyordur.


Kısa bir bilimsel açıklaması: Uyku halindeyken kaslarımız aktif değildir. REM uykusunda felç halinde sayılır. Bazense bilincimiz açılır ama kaslar aktif hale geçmez. Böyle olunca da ne yaparsak yapalım vücudumuzu hareket ettiremeyiz. Hani kolumuzun üstüne yatarız da hareket ettiremeyiz ya, onun gibi düşünün. Zaten uyku halinde kaslar aktif olsaydı uykuda yaptıklarımızı gerçekte de yapardık, o zaman vay halimize..

1. Ailenden birisini ölmüş görmek... Uyanır uyanmaz öldüğünü gördüğün kişiyi aratıp iyi olduğunu kontrol ettiren kabustur..