GENÇLER BONZAİDEN YAKALANDI

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı


Lefkoşa’da önceki gün tasarrufundaki yaklaşık iki gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde ile yakalanan 16 yaşındaki zanlı C.T ve konu şahsa tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi veren zanlı Abdulkadir Bozoğlan tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam, huzurda bulunan zanlı C.T’nin Gönyeli’de 7 Ocak tarihinde saat 13.30 raddelerinde ikametgahında polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık 2 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada konu uyuşturucu maddeyi zanlı C.T’ya 3 gram olarak verdiği tespit edilen Abdulkadir Bozoğlan’ın da tutuklandığını söyledi. Zanlı Bozoğlan’ın verdiği gönüllü ifade ışığında Gönyeli bölgesinde yol kenarında gizlenmiş vaziyette yaklaşık 3 gram daha sentetik cannabinoid bulunduğunu söyledi. Polis bulunan madde ile zanlı C.T’ye vermiş olduğu uyuşturucu maddeleri Ekim – Aralık 2015 tarihleri arasında bir şahıstan 24 paket yani yaklaşık 72 gram olarak aldığını ve bir kısmını içtiğini diğer kısmını da dağıttığı itirafında bulunduğunu söyledi. Mesele ile bağlantılı bir kişinin isminin tespitinin yapıldığını ve aranmakta olduğunu belirterek soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.




.................................