GAÜ’in Gelişimini Durdurmak,Yavaşlatmak Kimsenin Haddi Değildir 

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar Sosyal Medyada Yaptığı paylaşımı sizlere olduğu gibi yayınlıyoruz;

Değerli GAÜ Küresel Ailesi ., KKTC Değerli Halkımız
Yıllardır sürdürdüğümüz stratejik gelişim programımız Ülkemizde ve Sınırlarımızın dışında devam etmektedir . Özellikle son 3 yıl içerisinde bizleri hedef alan ve hedef gösterenlere karşı akılcıl bir mücadele verirken , Dünya üzerindeki yatırımlarımıza çok yönlü açılımlarla devam ediyoruz . GAÜ sinin gelişimini durdurmak , yavaşlatmak kimsenin haddi değildir . Özellikle Sağlık alanında 1999 yılında ortaya koymuş olduğumuz Stratejik planın nasıl yıllarca durdurulmaya çalışıldığını gören ve bilen olarak ve halen açılımlarımıza karşı sözde rekabet adı altında yaptıklarımızı taklit eden bu zihniyeti resmen kınıyorum . Ne yazık ki yasalar , yetkiler , idari yetersizlikler ve daha burdan yazmakla bitmeyecek içinde bulunduğumuz düzenin sistematiğinin bozukluğundan yararlanılarak elde edilen imtiyazlara , yetkililer çok ciddi çaresizlik ve örnek olacak bir yetersizlik sergilemektedirler . Temennim gerek Sn. Eğitim Bakanımızın , gerek YÖK ve YÖDAKın , gerekse Başta Sn. Başbakanımız olmak üzere tüm Hükümet yetkililerimizin bu sürecin farkına varmaları ve gerekli tedbirleri almalarıdır . Bile bile hipnoz altında olanlar da kendi gerçekliğimizi bildikleri halde sessiz kalmalarının hesabını gün gelecek vijdanlarına dahi hesap soramayacaklardır . Ülkemizde tüm bu güzel gelişmeleri ortaya koyabilecek onlarca başarılı kurum varken , güzelim ülkemizi tekbir kurumun üstünlük mevhumunun temsiliyetine bırakılamayacağının artık anlaşılması gerekmektedir . 
2013 te amacı belli bir Universite kuruluyor ve bugünkü davetiyesinde 1978 yazılıyor . KKTC Başbakanımız Sn . Kalyoncunun da açılışını yapacağını yazıyor .Tanamıyle yanıltıcı algı üzerine kurulan ilgi kurumun hareket boyutunun umarım Sn . Başbakanımız , konunun yargı sürecinde Yüksek İdare Mahkemesinin kararını bekler olduğunu hatırlar ve biliyor durumdadır . Herşeyi Oldu Bittiye getiren bu zihniyetin Üstünlük Mevhumuna , yenik düşmeye devam edilmesini büyük bir dikkatle izliyorum .
Burdan kendi kişisel paylaşımımla sadece ilgililerin dikkatini çekmeye çalışıyorum . Ltf . Uyanılsın ve ne yapılmaya çalışıldığının farkına varılsın .

Sevgi ve Saygılarımla



....