GAÜ, GÜZELYURT KURTULUŞ LİSESİNDE ESKRİMLİ TANITIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC liselerinde gerçekleştirdiği tanıtımlarına devam ediyor. Yükseköğretimde 32 yıllık eğitim geçmişini geride bırakan GAÜ, 7 kıtaya yayılan kampüslerini ve öğrenci odaklı eğitim sistemini, öğrencilere aktarmaya devam ediyor. Güzelyurt Kurtuluş Lisesinde gerçekleştirilen tanıtım çerçevesinde GAÜ Medya Koordinatörü Simge ÖZEKLER ve GAÜ Spor Koordinatör Yardımcısı ve Eskrim Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Aydın GAÜ adına tanıtımı gerçekleştirdi.

Girne Amerikan Üniversitesini karşılayan Kurtuluş Lisesi Müdürü Veli Büyükağa, GAÜ’nün desteğini her zaman hissettiklerini ve öğrencilerin eğitim anlamında bilgi sahibi olmaları ve farklı seçenekleri bilmeleri açısından bu tanıtımlara büyük önem verdiğini kaydetti. Girne Amerikan Üniversitesi’nin burs seçenekleri ve yurt dışı imkanlarını da ilgi ve takdir ile takip ettiğini kaydeden Büyükağa, Kurtuluş Lisesinden de bir çok eski öğrencisinin şu anda GAÜ’de olduğunu kaydetti. Büyükağa sunum öncesinde GAÜ yetkililerine katılımlarından dolayı teşekkür sertifikası takdim etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri anlatılırken öğrencilerin en merak ettiği bölümler arasında yer alan Spor Yüksekokulu ile ilgili detaylı bilgiyi Ömer Aydın aktarırken, Eskrim takımındaki iki öğrenci de Kurtuluş Lisesi öğrencilerine Eskrim gösterisi düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi ve meraklı bakışları eşliğinde eskrim gösterisini gerçekleştiren öğrenciler, Kurtuluş Lisesi Müdürü Veli Büyükağa’nın da katkıları ile önümüzdeki yıl ders başlangıcında Eskrim Sporunun Kurtuluş Lisesinde açılmasını talep ettiler.