Eşi şikâyetçi oldu

Eşi Beyza Gür’e ait 2 adet çek yaprağını sahteleyerek Murat Kartal’a verip karşılığında 3 bin 140 Euro alan Mustafa Gür tutuklandı. Eşinin çekini kendisinin kullandığını ve çeklerin altında eşinin imzası bulunduğunu belirten Mustafa Gür, şikayet konusu çeklere benzeyen 60 adet daha çekinin olduğunu söyledi. 17 yıllık eşiyle arasını düzeltmesinin yakın olduğunu da dile getiren Gür, annesinin evini satılığa çıkardığını ve bu çeklerin karşılığını ödeyeceğini belirtti.


Gazimağusa’da eşi Beyza Gür’e ait 2 adet çek yaprağını sahteleyerek Murat Kartal’a verip karşılığında 3 bin 140 Euro’yu sahtekarlıkla aldığı iddia edilen Mustafa Gür, eşinin şikayeti üzerine polis tarafından tutuklandı.

Mustafa Gür, teminat maksatlı çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, emredilen teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Gür, mahkemenin emrettiği teminat emirlerini ilerleyen günlerde yerine getirebilmesi halinde yargılanacağı güne kadar serbest kalacak.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına hazır bulunan Savcı Mustafa İldeniz, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ersoy Saydağ’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlı Mustafa Gür’ün 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde eşi Beyza Gür adına ısdar olunan Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Gazimağusa Şubesi’ne ait 618069 ve 618076 numaralı boş çek yapraklarını eşi Beyza Gür’den izinsiz yetkisi olmaksızın doldurup sahtelediğini söyledi. Polis memuru, zanlının sahtelediği çekleri daha sonra Gazimağusa’da Murat Kartal’a verdikten sonra konu çeklerin karşılığı olan toplam 9 bin 600 TL’nin karşılığı 3 bin 140 Euro parayı sahtekarlıkla temin ettiğini kaydetti.

Tahkikat memuru, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını belirtirken, zanlının KKTC ve TC vatandaşı olduğunu, işsiz olduğunu ve KKTC’de ikamet ettiğini bildirdi. Tanık polis, mahkemeden “Çek sahteleme”, “Sahtelenmiş çeki tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temin etme” davaları tebliğ edilen zanlının yargılamada hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı; “Efendim söylemek istediğim polis beyin sahtelenmiş dediği çekin altında hanımımın imzası vardır. Buna benzer benim yaklaşık 60 adet çekim daha vardır. Hanımımın çekini ben kullanıyordum. Bir de ortak hesabımız vardı. 20 yıldır birlikte olduğum,17 yıldır da evli olduğum bir insandır.

Efendim annemin kardeşi vefat ettiği için tüm ailem Mersin’e gitti. Şahsi kefalet uygun görürseniz mutlu olurum. Bir de hanımımla aramı düzeltmem çok yakın bu aralar. Annem evini satılığa çıkardı bu çekleri ödemeye çok yakınım” dedi.

Yargıç Hazal Hacımulla zanlının 4 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 1 kefilin lehine 20 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emrederken, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.


Kıbrıs