KIBRIS TÜRK ÖĞRETMNENLER SENDİKASI, KUİR KIBRIS DERNEĞİ, DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL SENDİKASI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI TARAFINDAN BUGÜN, EĞİTİMDE AYRIMCILIK PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

(MHA)Eğitimde Ayrımcılık Paneli Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı.

Panelde ilk olarak açılış konuşmaları yapıldı.

Kuir Kıbrıs Derneği Aktivisti Erman Dolmacı, eğitimin çok erken yaşlarda başladığını ve ömür boyu sürdüğüne dikkat çekerek, eğitimde ayrımcılık konusunun da çok önemli olduğunu söyledi.

Ayrımcılığın sadece eğitimde değil her yerde ve her alanda olduğunu dile getiren Dolmacı, eğitimcilere ayrımcılığı ortadan kaldırmak için büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Semen Saygun da, ülkede ayrımcılık, ırkcılık, milliyetçilik ve homofobinin giderek arttığını savunarak, eğitim sistemine de eleştiride bulundu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası Eş Başkanı Buğu Sümen Cohar da, sendikanın ana amaçlarından bir tanesinin ayrımcılık gözetmeden bütün emekçilerin haklarını savunmak olduğunu kaydetti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası Genel Sekreteri Hülya Akbil de, sendika olarak din, dil, ırk, cinsiyet ayrımına karşı olduklarını belirterek, bu bakımdan panele destek verildiğini ifade etti.

Kuir Kıbrıs Derneği Aktivisti Ziba Sertbay da, derneğin ayrımcılığa karşı oluşturulduğunu vurgulayarak, kendisinin de her tür ayrımcılığa karşı olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

Gün boyunca devam edecek olan panelde, “Homofobi Ekseninde ayrımcılık”, “Milliyetçilik ve Irkçılık Ekseninde Ayrımcılık”, “Ayrımcılığa Karşı Alternatif Eğitim” konuları ele alınacak.(MHA)