Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), İşletme ve Ekonomi fakültesinin tüm bölümleri, Turizm ve Havacılık yüksek okullarının tüm bölümleri dahil, ön lisans, yüksek lisans, “executive” programlar ve doktora programlarının Avrupa Konseyi İşletme Birliği’nin (ECBE) akreditasyonlarını almaya hak kazandığı bildirildi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, bu nedenle Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta düzenlenen ödül törenine katıldı. Akpınar konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Çok büyük bir başarı. KKTC’de ve Avrupa Birliği’nde tek denetleme sürecinde, benimle başlatılan 20 yıllık bir süreç, siyasi mücadele ve inanılmaz bir emek sonrası, İşletme ve Ekonomi fakültemizin tüm bölümleri , Turizm ve Havacılık yüksek okullarımızın tüm bölümleri dahil, Ön Lisans, Yüksek Lisans, Executive Programlar ve Doktora Programları Avrupa Konseyi İşletme Birliği (ECBE) akreditasyonlarını almaya hak kazandı.

Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bir sonraki denetleme sürecine kadar daha çok yapacaklarımız var.  Akreditasyon belgelerimizi 5 Haziran gecesi düzenlenecek olan 30’uncu yıl gala gecemizde ailemizle paylaşacağım.”