Cüzdan Hırsızı Teminata Bağlandı

(Kamalı Haber)- Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde arkadaşlarının cüzdanlarını çalan zanlı Evrim Arık teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, önceki zanlının 24 Nisan günü saat 12.00 sıralarında Haspolat’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde hazırlık sınıfında kimsenin olmadığı bir anda Özge Şendur, Şeyma Barutçu, Büşra Karadağ ve Sibel Aker’e ait cüzdanları çantalarından alarak çaldığını söyledi. Polis, çalınan cüzdanlardan 3 ünün bulunduğunu ancak Şendur’a ait cüzdanın bulunamadığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlının mahkeme emri gereği Barış, Ruh Ve Sinir hastanesinde yapılan muanesinde iddia ettiği kleptomani hastalığına dair bir bulguya rastlanmadığı yönünde rapor temin ettiğini söyledi. Polis zanlı aleyhine getirilen davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Aktarılan olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 3 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.