UBP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan İrsen Küçük’ün, UBP Kurultayı zamanında, başkan seçilmesi konusunda kendisine destek vermeleri için devlete istihdam ettiği kişiler ile ilgili tartışmalar devam ediyor.


Serhat İncirli’nin, Kıbrıs TV’deki bir sabah programına katılan Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın, İrsen Küçük’ün Başbakanlığı sırasında, devlete istihdam edilen kişilerin işten durdurulmayacakları yönündeki açıklamasına, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un, bir süre sonra, Sim TV’de katıldığı bir programda, işten durdurulacakları yönünde açıklama yapması, akılların karışmasına neden oldu.



FARKLI AÇIKLAMALAR

Milletvekili seçilmemesine karşın, atama ile CTP kanadından, Maliye Bakanı görevini üstlenen Zeren Mungan’ın, işten durdurulmayacaklar ve işlerine devam edecekler. İşe alınanlar rahat olsunlar açıklamasına karşın, CTP’nin 2’nci adamı konumundaki Genel Sekreter Asım Akansoy’un, farklı bir açıklamada bulunarak, UBP Genel Kurulu zamanında işe alınanlar işten durdurulacaklar ifadesinde bulunması, CTP’de çatlak mı var sorusunun sorulmasına neden oldu.

GENÇ CTP’LİLER MUNGANA KARŞI

Kıbrıs Manşet muhabirlerinin görüştüğü birçok CTP’li gencin, Maliye Bakanı Zeren Mungan’a karşı olduğu gözlemlendi. Mungan’ı benimsemeyen ve Maliye Bakanına karşı olduklarını gizlemeyen birçok CTP’li genç, Maliye Bakanını, AKP’ye yakın ve TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat alan birisi olarak gördüklerini ifade ediyor. CTP’li gençler, Asım Akansoy’a daha sıcak bakarken, onun açıklamalarını ve duruşunu beğendiklerini de gizlemiyor.

HASAN TAÇOY ÇOĞUNLUK KARAR ALDI

Kıbrıs TV’de yayınlanan Serhat İncirli’nin programına katılan DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’a UBP Kurultayı zamanında işe alınanların durdurulup, durdurulmayacaklarının belli olup olmadığını soran bir vatandaşa, Taçoy verdiği cevapta, çoğunluk olarak karar alındı. Alınan karar sonrasında bu çalışanlar karara göre işten durdurulmayacak açıklamasında bulunması, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un bu karardan haberi olmadığı veya alınan kararın Akansoy’dan gizlendiği şüphesini doğurdu.

DEVLETİN EKSİK OLAN BÖLÜMLERİNE DAĞITILSINLAR

UBP Kurultayı zamanında işe alınanların, yazılı bir belge verilmeden işe alındıklarını dile getiren bazı üst düzey bürokratlar, çalışanların dairelere açılan telefonlar ile işe başladıklarını, ancak işe alınanların, işten çıkartılması yerine devletin eksik olan bölgelerine dağıtılarak bunlardan faydalanılması gerektiğini ifade ettiler.


KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER