Bütün yatırımı heba oldu


İzzet Kızıltoprak isimli vatandaş, kendisine haber verilmeden arazisinden yol geçmesi girişimine traktörle yolu kapatarak tepki gösterdi… Güzelyurt­Lefke çift şeritli anayolu üzerinde GüneşköyAydınköy arasında arazisi bulunan İzzet Kızıltoprak, istimlak kararı olmadan tapulu malı olan yere yol yapılmasından şikayetçi. Kızıltoprak’ın yol geçeceği için kesilecek ağaçları ve üzüm bağları var. Kızıltoprak’ın ürünleri yol çalışması nedeniyle şimdiden büyük zarar gördü.


Güzelyurt­Lefke çift şeritli anayolu üzerinde arazisi bulunan İzzet Kızıltoprak isimli vatandaş, büyük mağduriyete uğradı. Kızıltoprak’ın yol güzergahı üzerindeki ekili arazisinde bulunan ağaçları ve üzüm bağı, tozdan, kirden büyük zarar gördü. Yıllardır verdiği emeği boşa giden Kızıltoprak’ın tek sorunu bu da değil.

Kızıltoprak, istimlak edilmediğini söylediği arazisinden yol geçeceği için bütün yatırımını kaybetmekle karşı karşıya. Traktörle yolu kapattı Güzelyurt­Lefke çift şeritli anayolu üzerinde Güneşköy­Aydınköy arasında arazisi bulunan İzzet Kızıltoprak, kendi malına izinsiz girilmesi nedeniyle öfkeli. Kızıltoprak, buna tepkisini arazi girişine traktörünü koyarak gösterdi.

Arazisi istimlak edilmeden, hükümetten biri kendisiyle görüşmeden bu girişimin yapılmasına tepki koyan Kızıltoprak, sadece hakkını arıyor. Kızıltoprak, “Ben kimsenin malını almadım, zorla girmedim. Benim malıma girildi. Hükümet gelsin ve beni bulsun” dedi.


Kıbrıs